Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/riikkapajunen/public/html/wp/wp-content/themes/montevista/single.php on line 91

Riikka Pajunen / / Unelmatyössä -blogi

Täydellisen hissipuheen kaava – Itsensä esittelyn kolme kultaista keinoa

Jos saat vastapuolen nauramaan, olet jo pitkällä! Eräs Giganttiin hakeva työnhakija aloitti esittelynsä näin:

”Se nyt olisi vain tyhmää olla palkkaamatta minua.”

Valmistaudu viimeisen päälle

Maaliin menneestä pitsauksesta puolet on valmistautumista. Mieti aina tilanne, ja räätälöi muistikirjaasi ranskalaisin viivoin esittelysi pääkohdat. Työnhakijana pitsaus koostuu kahdesta osasta: oma esittely ja kysymykset työnantajalle/rekrytoijalle.

Puhelussa luontevinta on kysyä itse miettimäsi kysymykset ensin, ja sen jälkeen kertoa enintään minuutin verran itsestään. Haastattelussa taas oma napakka esittely on tiivistetty vastaus kysymykseen: ”Kerro hieman itsestäsi omin sanoin.”

Mitä vahvempi ja näkyvämpi brändi sinulla on vaikkapa sosiaalisessa mediassa, sen houkuttelevampi työnhakija olet. Aktivoidu siis somessa! Kirjoita blogia, verkotu laajasti, keskustele alan saiteilla.

Harjoittele. Äänitä oma pitsauksesi ja huomaa, miten äänenkäyttöä ja rytmiä voisi parantaa.

Aloita nykyhetkestä

Kerro ensin, miksi haet tehtävää:

”Haen teille uravalmentajaksi, koska olette Suomen paras valmennusyritys, ja teillä on samankaltainen intohimo auttaa asiakkaita kuin minulla.”

Miten työnantaja tai asiakas HYÖTYY sinun palkkaamisestasi:

”Rekrytointitaustani ansiosta pystyn välittämään asiakkaillenne tuoreimmat työnhaussa erottumisen keinot, sekä valmentamaan käytännön tarinoilla. Sosiaalisuuteni sekä sosiaalisen median aktiivisuuteni näkyy laajana verkostona, jonka avulla myyntityöni teillä tulee olemaan helppoa.”

Tiivistä osaamistaustasi numeroina:

”Aiemmin toimin 8 vuotta rekrytointi – ja henkilöstönkehittämistehtävissä valmennusalan kansainvälisissä suuryrityksissä.”

Ole rohkea

Hyvä esittely jää mieleen. Kerro jokin persoonasi ominaisuus!

”Olen kotoisin Pohjanmaalta, ja minulla on sanottu olevan sisua pienen kylän verran. Työkaverini kutsuivat minua empaattiseksi duracell-tehopakkaukseksi.”

Kerro jokin hakemaasi työtehtävään liittyvä vahvuutesi pienen käytännön tarinan muodossa. ”Organisointikyvystäni kertoo kolmessa kuukaudessa järjestämäni hyvinvointifestivaali, joka keräsi 800 osallistujaa ja huipputason palautteet.”

Ehdota tapaamista rohkeasti. Monet headhunterit arvostavat oma-aloitteista hakijaa, joka näyttää aktiivisen työskentelytapansa ehdottamalla itse haastattelua. On eri asia väittää olevansa aloitteellinen kuin olla työnhakuprosessissa aloitteellinen.

”Se, miten haet töitä kertoo siitä, miten teet töitä.”

Kiteytä asiasi vielä lopuksi:

Työnhakijan pitsauksen kuusi vaihetta:

  1. Miksi haet tehtävää?
  2. Miksi sinut kannattaa palkata / mitä työnantaja hyötyy sinusta?
  3. Osaamisesi, vahvuutesi ja kokemuksesi tehtävän näkökulmasta
  4. Persoonan vahvuutesi
  5. Tarina yhdestä vahvuudesta, joka työnantajaa kiinnostaa
  6. Ehdota tapaamista

Tässä erään asiakkaani Ari Lanamäen loistava kiteytys:

”Facts tell, stories sell.”

Katso Riikan 2min video Youtube-kanavaltamme, jossa käydään läpi täydellisen hissipuheen kaava.

Seuraa Montevistan Facebook-sivua, niin pysyt kärryillä! www.facebook.com/montevistavalmennus

Kirjoittaja:

Riikka Pajunen / Valmentaja ja Montevista Oy:n perustaja

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta