Riikka Pajunen / / Hyvinvointi

Vuosi 2017 pakettiin – 5 syytä katsoa taaksepäin

Kynttila_sydan_tunnelma pieni

Miksi kannattaisi katsoa hieman taaksepäin? Eikö kannattaisi keskittyä tulevaan, eikä menneeseen? Kyllä, olen positiivisen psykologian kannattaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja, joka katsoo tulevaisuuden mahdollisuuksia mieluummin kuin menneitä tapahtumia.

Mutta: menneestä saa mukaansa paljon hyvää, jos nappaa ne mukaansa. Ihmisenä kasvua on tarjolla jokaisessa tilanteessa, mitä elämä tarjoilee.

Vuoden vaihtuessa on hyvä pysähtyä, levätä, juhlia onnistumisia ja nauttia yhä uudelleen ihanista kokemuksista menneisyydessä. Jokaisen ponnistelun jälkeen olisi hyvä levätä yhtä intensiivisesti kuin on ponnistellutkin. Sallitaanhan itsellemme pysähdys ennen uuden vuoden uusia kujeita.

Itselleni vuoden vaihtuminen on aina suuri juttu. Jotain jää taakse, jotain uutta on tulossa. Haluan paketoida mielessäni, mitä tämä vuosi on tuonut tullessaan niin itselleni kuin Montevistalle.

 

1. Huomaa konkreettiset muutokset vuoden 2017 aikana

Montevistassa on tapahtunut paljon. Olemme pitäneet kymmeniä valmennuksia, joissa on ollut tuhansia osallistujia. Olemme rakentaneet yhdessä teidän ihanien asiakkaidemme kanssa onnellisempaa työelämää Suomeen.

 

Suosituimpia teemojamme ovat olleet omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistaminen, piilotyönhaku, oman suunnan kirkastaminen, stressinhallinta, omassa työssä kehittyminen, esimiesten muutosjohtaminen, neuvottelutaidot ja esiintymistaidot työelämässä.

Olen saanut kasvatettua Montevistani 7 vuoden ikään ja sen kunniaksi palkkasin vierelleni mahtavan työkaverin, kehitysjohtaja ja valmentaja Rosa Auffermannin syksyn alussa.

Rosan kanssa olemme kehittäneet Montevistan somea paljon: Instagram-tili on aktiivinen inspiraatiokanava kaikille, YouTubessa jaamme ilmaisia valmennusvideoita, Facebook-yhteisömme on kasvanut ja jaamme päivittäin vinkkejä onnellisemman työelämän rakentamiseen.

Pilotoimme myös yksityisille järjestettävät avoimet ryhmävalmennukset teemalla Pysähdy itsesi äärelle. Käytännön keinoja omaan hyvinvointiin arjessa. Lataa itsellesi ilmainen opas ja yhteenveto valmennusillastamme täältä.

Mitä konkreettisia muutoksia sinun elämässäsi tapahtui vuoden 2017 aikana?

 

2. Listaa vuoden 2017 kohokohdat

Paljon hyvää ja huikeaa on tapahtunut tänä vuonna. Ihminen unohtaa helposti, ellei kirjaa niitä minnekään ylös. Se on sitten eri asia, kokeeko tarpeelliseksi muistaa hyviä hetkiä niin systemaattisesti. Huonompana päivänä voi olla kuitenkin mukavaa katsoa, mitä ihanaa on tapahtunut.

Montevistassa näin vetäjän näkökulmasta kohokohtia on ollut aivan ehdottoman kirkkaasti jokainen hetki, jonka olen saanut olla valmennettavien kanssa valmennustilanteissa. Se on kutsumukseni, missioni, tarkoitukseni tässä elämässä. Saada auttaa mahdollisimman monia ihmisiä olemaan onnellisempi omassa (työ)elämässään ja auttaa jokaista löytämään oma voimansa omassa elämässään.

Kohokohtia ovat olleet myös minun ja Rosan yhteiset suunnittelupäivät ja innostuneet ideointipalaverit.

Itselläni ja 6-vuotiaalla Minttu-tytölläni on kotona purkki ”Onnellisia hetkiä”, joihin olemme vuoden mittaan kirjanneet yksittäisiä kivoja hetkiä. Esim. ”kaakaon juominen luistinkentällä termospullosta.” Tämän purkin lappuja availemme vuoden lopussa ja nauramme ja iloitsemme ihanista yhdessä vietetyistä hetkistä vielä uudelleen.

Mitkä ovat olleet sinun kohokohtiasi ja parhaita juttuja vuonna 2017?

 

3. Vahvista kiitollisuuden tunnettasi

Kiitollinen ihminen on onnellinen. Mitä useammin ja enemmän muistaa ja muistelee asioita, joista on kiitollinen, sitä onnellisemmalta oma olo tuntuu. Näin sanovat myös monet positiivisen psykologian tutkimukset.

Montevistan vuodessa olen kiitollinen sinulle, että olet meidän matkassa ja luet tätä. Olen kiitollinen jokaiselle meidän juttuja lukeneelle, meidän valmennuksissa käyneille ja meiltä valmennuksia ostaneille yrityksille.

 

Olen kiitollinen myös siitä, että olemme päässeet vahvan intohimon ja sydämellä tekemisen ansiosta kunnioitettavaan 7 vuoden ikään ja joka vuosi olemme saaneet valmentaa yhä enemmän ihmisiä. Olen kiitollinen jokaiselle, joka on antanut meille palautetta, koska se on ilostuttanut ja samalla auttanut meitä kehittymään. Tiedän jo nyt, että uusi vuosi tuo tullessaan jotain aivan uutta.

Haluamme kehittyä joka hetki kaikessa mitä teemme. Olen myös äärimmäisen kiitollinen Rosalle, joka on aktivoinut some-kanavamme siten, että yhä useampi on saanut meiltä kannustusta ja vinkkejä oman unelmaelämänsä luomiseen.

Mistä kaikesta sinä olet kiitollinen vuoden 2017 aikana?

 

kukkia 3

4. Ota opit yllätyksistä

Elämä tuo meille väistämättä ja aivan varmasti ihania ja ei-ihania yllätyksiä. Montevistan vuodessa minua on yllättänyt, miten paljon ihmistä voikaan auttaa pienillä asioilla ja miten isosti elämä voi muuttua, kun oivaltaa oman voimansa ja oman potentiaalinsa. Hyvä te, hyvä me!

Olen myös yllättynyt, miten monimutkaista voikaan olla tietyt some-asiat, ja esimerkiksi videoiden tekeminen.

Yksityiselämässä minua on yllättänyt eniten, miten iso rumba voi syntyä, kun ostaa homeasunnon. Miten paljon sen prosessin pyörittämiseen vaaditaan voimia, älyä, taitoa, neuvottelutaitoja, taloudellisia taitoja, matematiikkaa, rakennetekniikan tuntemusta, juridiikkaa ja sitkeyttä. Näitä olen oppinut paljon ja kasvanut ihmisenä hurjasti tämän prosessin aikana. Uskon, että kaikella on tarkoitus.

Montevistassa olen oppinut taas lisää yrityksen pyörittämisestä, sopimuksista, sosiaalisesta mediasta, oman ajankäytön optimoinnista ja fokuksen tärkeydestä.

Tärkeintä on olla rehellinen itselleen, kuunnella omaa syvintä totuuttaan ja elää aidosti omaa itseään, mennä omaa polkuaan ja toimia joka tilanteessa oman totuutensa mukaan.

 

Mitä olet oppinut ikävistä asioista, yllätyksistä ja vastoinkäymisistä vuoden 2017 aikana?

 

5. Kirjoita kehukirje itselle

Jokainen kaipaa lisää palautetta, kuulluksi ja nähdyksi tulemista. Se on inhimillistä. Paras ja tehokkain tapa saada sitä on antaa sitä itselleen!

Kirjoita kirje, jossa summaat itsellesi vapaana tajunnan virtana kulunutta vuotta.

Mistä haluat kiittää itseäsi?

Mikä jäi päällimmäisenä mieleen?

Mistä olet helpottunut?

Mitä opit?

Mitä ihanaa koit?

Keitä uusia ihmisiä tapasit?

Kenen kanssa olit eniten tekemisissä?

Mitkä olivat vuoden suurimmat onnistumiset ja aikaansaannokset?

Mitä unelmia toteutit?

Millä mielellä lähdet uuteen vuoteen?

 

Kiitos, kun olet kanssamme Montevistan verkostossa. Tavataan somekanavissamme!

 

Tilaa Montevistan uutiskirje ja saa säännöllisesti vinkkejä onnellisen työelämän rakentamiseen!

* Ota seurantaan myös Montevistan FacebookInstagram & YouTube ja saa vinkkejä (työ)arkeesi ja sen parantamiseen!

 

Kiitollisin ajatuksin,

Riikka Pajunen

 

 

 

 

 

Riikka Pajunen

Riikka on valmentaja, joka innostuu. Riikka innostuu yhdessä valmennettaviensa kanssa heidän viedessään oivalluksia työarkeensa. Riikka innostuu myös tavoitteista, jotka kirkastuvat ja tekemisen energiasta, joka pian täyttää huoneen valmennuksen alkaessa.

Kommentoi kirjoitusta